Обслужване

Смяна на филтърна среда

Смяна на филтърна среда

Нашият сервизен отдел осигурява подмяна на филтърната среда във филтърните блокове от нашето производство, но също така и подмяна на филтри от други производители. Поддържаме основни резервни части за филтри G&G на склад, обикновено предоставяме части за обслужване на филтри от други производители в рамките на една до две седмици. С варианта на договор за услуга SERVIS 24 всички необходими материали се съхраняват в нашия склад или в склада на клиента. Когато искаме незабавна услуга, ние не се занимаваме с необходимостта от сервизен материал, а само с графика на пристигане на техниците до клиента. За договаряне на договор за услуга, моля свържете се с нас.

Смяна на филтърна среда

Каква е процедурата за смяна на филтърната среда


За нови сервизни случаи сервизният работник първо извършва първоначална сервизна проверка, където се запознава с вида на обслужващия филтър, вида на филтърните елементи, материалните спецификации на филтрите и степента на повреда на филтърната среда. След това сервизният отдел поръчва необходимия тип филтри – филтърни патрони, филтърни патрони, филтърни торби или филтърни маркучи и се договаря с клиента за точната дата на сервизната работа.

Смяна на филтърна среда

Как да сменя филтрите


Сервизната подмяна на филтри във филтърния блок винаги зависи от конкретния тип и производителя на филтърния блок. Нашият обслужващ персонал е запознат с дизайна на по-голямата част от филтрите, работещи в Чешката република и Словакия. За патронни и касетъчни филтри пълните филтърни касети винаги се сменят. В случай на филтърни единици за торби, джобове или маркучи, текстилните филтриращи елементи се сменят, докато вътрешната жична клетка на филтърната среда остава оригинална, стига да не е повредена. След подмяната на филтрите сервизният работник ще изсмучи мръсотията от чистата страна на филтърния блок, както и ще изпробва напълно функцията на регенерационните клапани и функцията на регенерационната система. След завършване на обмена на услуга и тестване на филтъра, ремонтът на услугата се предава на клиента чрез подписване в сервизния лист.

Смяна на филтърна среда

Обичайният живот на филтърната среда


Животът на филтърната среда варира за различните типове филтърни единици и приложения за засмукване. Като цяло, експлоатационният живот на текстилен филтър с подходящ размер е приблизително 18 000 до 25 000 работни часа, преди да се изисква сервиз. С патронни филтри и касетъчни филтри експлоатационният живот на филтърните касети достига приблизително 2500 до 5000 работни часа.

Смяна на филтърна среда

Животът на филтърната среда може да бъде удължен


Като пример за възможно удължаване на живота на филтъра, ние представяме система за отвеждане на заваръчни дими. Филтрите при извличането на заваръчни цехове често се влошават от мазния компонент на извлечения дим. Тази грес запушва порите на филтърния елемент и води до преминаване на въздух през филтърната среда и изисква подмяна на услугата. Срокът на експлоатация може да бъде удължен чрез инсталиране на дозираща станция за сорбент, която периодично добавя сорбент към смукателната линия, което спомага за изсъхването на повърхността на филтърната среда и допринася за по-добра регенеративност на филтъра. След това филтърният блок работи при по-ниски загуби на налягане, по-ниска консумация на мощност на вентилатора и по този начин увеличава живота на филтрите с поне 20%. Сервизният техник е в състояние да оцени пригодността на инсталацията на станцията за сорбиране или друга подобна мярка директно при клиента.