Изсмукване на прах в металургично производство

Partner: Изсмукване на прах в металургично производство

Една от най-важните референции е приложението на нашите филтриращи устройства за изсмукване на прах в стоманодобивната промишленост. В рамките на нашата доставка инсталираме 4 филтриращи батерии с обща мощност на изсмукване 450 000 m3/h.

Нашата доставка включва производство и реализация на филтриращо оборудване за изсмукване на прах тип G&G Jet BAG. Тези филтри са оборудвани с автоматична регенерация на плоски филтриращи ръкави с помощта на противопосочен сгъстен въздух. Разбира се има офлайн система за регенериране, която позволява високоефективна регенерация на филтриращата среда при използване на обезпрашаване. Филтриращите устройства са разделени в отделни филтрационни камери с възможност за ОФЛАЙН регенерация при работа на филтриращото устройство. Тази система за регенерация е високоефективна предимно във връзка с филтриране на прах металургичните заводи, където често има нужда от непрекъсната работа на филтриращата технология. Филтрите са оборудвани със загряван бункер и топлоизолация на филтриращото устройство.

За отстраняване на праха се използват редлер транспортьори от нашето производство. Редлер транспортьорите също са снабдени с отоплителна система за предотвратяване на замръзването на прах по транспортния път при неактивност на филтриращата технология през зимните месеци.

По отношение въздушния поток вътре във филтъра и загубите на налягане във филтриращата система, концепцията на филтърния блок е избрана така, че преминаващият въздух да влезе във филтърния блок в горната част на филтъра и да излезе филтриран в долната част на филтриращото оборудване. Потокът във филтърните камери е отгоре надолу, което значително помага за изхвърляне на праха в бункера. Тази концепция намалява загубата на налягане на филтриращата среда.

За нашата компания това е много значителна опция за изсмукване на прах, както по отношение размера на филтриращите устройства, така и специфичното изпълнение, отговарящо на най-взискателните изисквания на целия проект. По-сложното монтиране за нас осигурява нашата партньорска компания Midoriing, s.r.o., която изпълнява много сложна работа, координация на сложни дейности в ограничено пространство, работи на височина и координира самото изграждане.

Производството на филтриращи единици осигурява нашата компания Gremi Klima, s.r.o., която е главен доставчик на системата за филтриране.

Използваното оборудване за филтриране G&G Jet BAG можете да намерите в нашия каталог тук.

Други референции

Обезпрашаване на линия за трошене на корабокрушение

Partner: Обезпрашаване на линия за трошене на корабокрушение

След това въздухът се отвежда към циклонни сепаратори, където грубите частици от леката фракция се отделят. Уловените по този начин…

Топлоизолация на тръби

Partner: Топлоизолация на тръби

В същото време топлоизолацията на тръбопровода предотвратява охлаждането на газа в тръбопроводите и допринася за намаляване или елиминиране на възможността…

Искате да станете партньор?

Партньорството Ви дава достъп до онлайн каталога на партньорите, включително информация за цените, автоматично генерирани оферти и тяхната история. Моля, попълнете формуляра за контакт по-долу. Нашият отдел продажби ще се свърже с Вас.