Циклонен сепаратор за изсмукване от циркулярен трион

Partner: Циклонен сепаратор за изсмукване от циркулярен трион

Наша опция за изсмукване от циркулярен трион с помощта на транспортен вентилатор и циклонен сепаратор с изсипване на дървени стърготини в контейнер с голям капацитет.

Системата осигурява изсмукването на мокри дървени стърготини от сурова дървесина.

Нашата доставка включва производството и монтиране на транспортен вентилатор, циклонен сепаратор, ротационен питател и подвижна стоманена конструкция за разположение на контейнера. Цялото оборудване служи за едноцелево изсмукване от мощен циркулярен трион. Изборът на циклонен сепаратор в сравнение с филтриращото устройство бе направен поради изсмукване на мокри дървени стърготини, които биха причинили усложнения във филтриращото устройство под формата на замръзване на филтърната среда през зимния период. Циклонният сепаратор има постоянни условия на работа, както през летния, така и през зимния период. Монтажът на филтриращото оборудване се осигури от нашия изпълнителен партньор G&G filtration CZ, s.r.o.

Възможности на циклонните сепаратори

Циклонните сепаратори са важни предимно поради своята по-ниска ефективност при отделяне на по-фините фракции прах, като предварителни сепаратори пред филтриращото устройство, с което го освобождават от по-голямата част от праха. При прилагане на изсмукване от дървообработващи машини, предимно мокри дървени стърготини, циклоните се използват като единичен сепаратор без следващо филтриране. Циклонните сепаратори се използват също в затворени вериги на пневматичен транспорт, или в димни пътища за предварително разделяне на искри преди навлизането на димния газ във филтриращото устройство. Циклоните могат да бъдат подредени успоредно един до друг, с което се увеличава капацитетът, или последователно зад себе си, с което се увеличава разделянето. При изсмукване на мокри дървени стърготини е възможно използването на циклонните сепаратори самостоятелно, без използване на филтриращо устройство. При инсталирането на циклон е необходимо да се вземе предвид загубата на налягане на циклона на ниво от 800 до 1200 Pa. В зависимост от количеството и температурата на изсмуквания въздух.

Можете да намерите използвания циклонен сепаратор в нашия каталог тук.

Други референции

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Искате да станете партньор?

Партньорството Ви дава достъп до онлайн каталога на партньорите, включително информация за цените, автоматично генерирани оферти и тяхната история. Моля, попълнете формуляра за контакт по-долу. Нашият отдел продажби ще се свърже с Вас.