Извличане под високо налягане от мелнички

Определихме мощността на централния филтър за високо налягане за съвпадение на трима работници за едновременно шлайфане.

Инсталирали сме още две точки за свързване за свързване на почистващия маркуч, които обаче не разглеждаме паралелно с всмукателните точки. Кабината ще бъде почистена след приключване на работата по шлифоването.

Прахосмукачката е разположена във външна среда на разстояние около 20 метра от кабината. Дизайнът на филтъра за високо налягане е в дизайн, съответстващ на експлозивен прах. Филтриращото устройство е снабдено с устойчив на налягане корпус, антистатична филтърна среда, освобождаваща мембрана с безпламена система. Използваме безпламенната система във външното тяло само защото тя е разположена близо до пътя с движение на пешеходци. Възвратният клапан B-Flap е монтиран в смукателната линия. Всмукателната тръба е с дебелостенна устойчива на натиск конструкция, отделните части на тръбите са електрически свързани.

Маркучите за свързване на мелниците са изработени от антистатичен материал.

Връзката с отделните мелнички се решава чрез автоматично управлявани амортисьори, които реагират на разхода на сгъстен въздух от мелницата. Когато мелницата се стартира, клапата се отваря автоматично и се извършва засмукване. Системата е предназначена за използване на вибриращи шлайфмашини, които са пригодени за засмукване в шлифовъчния инструмент чрез отвори в шкурка.

За изпълнението използвахме VACUUM JET филтърни единици, произведени от нас в подсилен дизайн за вакуум – 70 kPa. Източникът на вакуум е турбина с висок вакуум, управлявана от честотен преобразувател в зависимост от поддържането на необходимото налягане в смукателната линия.

Описание на филтъра VACUUM JET

Това е сухо, текстилно устройство за филтриране на прах, оборудвано с автоматична регенерация на филтърната среда посредством сгъстен въздух. Регенерирането на филтърната среда се извършва циклично през зададени интервали от време с възможност за управление според текущата загуба на налягане. Ние произвеждаме филтриращо оборудване в дизайн за поставяне във външна среда, без да е необходим покрив. Филтриращото оборудване постига висока ефективност на филтриране – при 99,9%, така че е възможно връщането на филтрирания въздух в производствената зала.

Други референции

Aluminium Cutting – ExactCut, s.r.o.

Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Partner: Dedusting of large casting blasters – Slévárna Kuřim, a.s.

Искате да станете партньор?

Партньорството Ви дава достъп до онлайн каталога на партньорите, включително информация за цените, автоматично генерирани оферти и тяхната история. Моля, попълнете формуляра за контакт по-долу. Нашият отдел продажби ще се свърже с Вас.