Приложение

Всмукателни стени за мокро и прахово покритие

Всмукателни стени за мокро и прахово покритие

Стените за извличане на бои са неразделна част от магазините за мокри и прахови бои. Те осигуряват извличането на пръски боя и отделянето на летливи вещества от бояджийския цех или производствената зала. Всмукателните стени са оборудвани с няколко етапа на филтриране.

Първият етап на филтрация се състои от дишащи ламели, които имат за задача да улавят мокри капки боя и по този начин да осигурят тяхното изсъхване. Във втория етап на филтриране използваме филтърно руно от нетъкана филтърна маса, което улавя прахови частици боя. Третият етап на филтрация използваме нетъкан текстил с частици активен въглен, който има за задача да улавя VOC вещества. Оборудваме малки изпускателни стени със собствен вграден вентилатор за изпускане със свързващ фланец за изпускане на въздух към външната среда. Големите стени за извличане на боя или техните възли са свързани чрез централен канал и се извличат с помощта на централен изпускателен вентилатор. Ние произвеждаме сегментни решения за боядисване на стени, които проектираме според нуждите на клиента.
Всмукателни стени

Подмяна на въздуха в бояджийския цех


Поради факта, че отработеният въздух от изпускателната стена съдържа летливи вещества от разтворители за боя, е необходимо отвеждането на отработените газове от изпускателната стена да се извърши към външната страна на залата. Този метод на екстракция причинява небалансиран въздушен баланс в зоната на бояджийския цех. Дефицитът на отработен въздух трябва да бъде заменен с кондициониран чист въздух от външната среда. Заместваме въздуха в бояджийския цех с помощта на климатични захранващи блокове, оборудвани с филтриране на входящия въздух и нагряване на подавания въздух. Когато проектираме блок за подаване на въздух, изхождаме от изискването за поддържане на необходимата температура в бояджийския цех. Специфично оборудване в изпускателната система на бояджийския цех е използването на рекуператор за възстановяване на топлината от отработения въздух. Използваме рекуперационни единици в бояджийски цехове в бояджийски цехове, където се изисква по-висока температура на работното пространство. В този случай повторното нагряване на приточния въздух би означавало високи оперативни разходи, които използването на рекуператорен блок намалява.

Всмукателни стени

Регулиране на всмукателната сила на боядисващи стени


Използването на нерегулируема технология за извличане е същото като закупуването на автомобил и постоянно шофиране с напълно натиснат педал, независимо от скоростта, от която се нуждаете. Регулирането на стените на изпускателната боя се решава чрез управление на изпускателния вентилатор с помощта на честотен преобразувател. Художникът контролира мощността на засмукване ръчно според собствените си нужди. Ако боядисва големи части на по-голямо разстояние от смукателната стена, това добавя мощност на засмукване. Ако боядисва малки продукти близо до смукателната стена, това ще намали мощността на засмукване до минимум. Когато изпускателната стена е свързана към блока за обработка на подаващия въздух, регулирането се извършва заедно. Когато мощността на отработените газове се намали, мощността на захранващия блок се намалява право пропорционално, така че условията на въздуха в бояджийския цех да бъдат балансирани.

Свържете се с нас

Хайде да работим заедно


Ако планирате да закупите стена за боядисване или изпускателна система за целия цех за боядисване, включително решения за отопление на захранващия въздух, ние ви предлагаме сътрудничество при проектирането и обработката на проектната документация, производството на отделни компоненти и цялостното изпълнение. Ще се радваме, ако се свържете с нас.