Приложение

Екстракция по време на шлайфане и полиране

Екстракция по време на шлайфане и полиране

Абразивното отвеждане на прах е едно от най-често срещаните приложения на системите за отвеждане и филтриране на въздуха. Смилането на продукта е част от повечето производствени предприятия, не само в машиностроенето. В машиностроенето и автомобилостроенето най-често прилагаме извличането на мелнички за метални изделия, когато заваръчните шевове се шлайфат преди боядисване. Шлайфането не трябва да бъде само сух процес, при който извличаме сухи прахови частици, но шлайфането с охлаждаща емулсия често се използва при CNC обработка.

При производството на строителни елементи носещите повърхности на тухли и много други приложения се смилат. Характерно за всички процеси на сухо смилане е, че смленият материал до голяма степен се разпространява в работното пространство на мелничния цех. Ефективната система за извличане осигурява отстраняване на праховите частици във филтърния блок и защита на здравето на работниците.
Екстракция по време на шлайфане и полиране

Извличане на мелнички


Когато проектираме система за извличане на шлифовъчна машина, ние винаги се опитваме да разберем асортимента на клиента и размерите на мелницата. Отделните работни места на мелничния цех обикновено се различават по размера на работното пространство и е необходимо да се определят правилните количества отработен въздух за всяко работно място. Идеалното решение за по-малки помещения за шлайфане е да се използват смукателни шлифовъчни маси, които осигуряват извличането на прах надолу в работния плот на масата и в същото време в задната плоча на масата, далеч от мелницата. След това отделните шлайфащи маси се свързват към централна смукателна система и се свързват с филтър. По-големите помещения за шлайфане или шлифовъчните кабини са идеални за решаване чрез засмукване от пода с подаване на филтриран въздух в горната част на кабината. Праховите частици не само попадат спонтанно на пода от гравитацията, но чрез изсмукване от пода има много бързо и ефективно почистване на въздуха в пространството за смилане. Ако не е възможно да се монтират изпускателни канали в пода, е възможно да се монтират аспиратори върху периметърните стени на шлифовъчното пространство. Ние използваме филтърни единици или касета или текстил, винаги оборудвани с автоматична регенерация на филтърната среда, използвайки сгъстен въздух. Избираме между патрон и текстилен филтър, в зависимост от използването на помещението за шлайфане и опциите за пространство. Касетъчните филтри са по-евтини за инвестиране, но е необходима по-честа подмяна на филтърната среда за период от около веднъж на всеки 5000 работни часа. Текстилните филтри са по-скъпи за инвестиране, но имат по-ниски експлоатационни разходи поради по-дългия живот на джобовете на филтъра.

Екстракция по време на шлайфане и полиране

Добив на полиращи машини


Свързваме извличането на полиращи машини или дискове за полиране към приставката за изваждане. Полиращите машини обикновено са оборудвани със собствени смукателни капаци с определен диаметър на връзката. Често ни се случва, че капаците за извличане на полиращи машини са неподходящо проектирани и маломерни за ефективността на екстракцията. Поради тази причина ние проектираме собствени аспиратори. Прахът, извлечен от полиране на метали, съдържа остатъци от полираща паста и парчета текстилни влакна от полиращи колела. По правило този прах се характеризира като експлозивен. Ние решаваме извличането на полиращи инсталации в проекта за извличане на взривен прах. Тръбопроводите трябва да са гладки във вътрешността, без остри върхове на нитове или самонарезни винтове, така че влакната на полиращите дискове да не се улавят вътре в тръбите. Филтърният блок трябва да бъде оборудван с елементи за защита от експлозия. Филтрираният въздух може да бъде върнат в пространството на залата, използвайки вторичния етап на филтриране.

Свържете се с нас

Хайде да работим заедно


Ако планирате да внедрите шлайфаща, полираща, шлайфаща кабина или локално шлайфащо работно място, ние ви предлагаме сътрудничество при обработката на проектната документация, производството на добивна технология и монтажните дейности. Ще се радваме, ако се свържете с нас.