Приложение

Извличане на маслена мъгла и аерозоли

Извличане на маслена мъгла и аерозоли

Екстракцията на маслена мъгла е приложение, характерно за CNC обработката с помощта на охлаждаща емулсия. При обработка с високоскоростни инструменти се отделя голямо количество топлинна енергия и поради тази причина се използва охлаждаща емулсия за охлаждане както на инструмента, така и на детайла. В CNC машината охлаждащата емулсия се пръска под формата на аерозол, образуван от микрокапчици от охлаждащата емулсия. В същото време емулсията се изпарява поради високите температури на обработка. При изпаряване на емулсията се получават маслени пари. При липса на извличане на CNC машината, маслените емулсии и пари се разпространяват в производствената зала чрез течове в капака на машината.

Извличането на маслена мъгла може да се осъществи локално, където всяка машина с ЦПУ е оборудвана със собствен сепаратор на маслена мъгла. Централните аерозолни сепаратори се използват за централно извличане на маслена мъгла от група машини, оборудвани с изпускателен вентилатор с възможност за управление на мощността на извличане. За отделни изпускателни машини ние инсталираме автоматично управлявани амортисьори, които се управляват според използваната машина с ЦПУ. Всмукателната линия на системата за извличане на маслена мъгла трябва да бъде плътна, така че масленият кондензат да не тече през тръбните връзки.
Извличане на маслена мъгла и аерозоли

Механично разделяне на мъглявините


Устройствата са проектирани да отделят емулсионните мъглявини, образувани по време на обработката. Принципът на отделяне на маслените капчици от въздуха е механичен. Устройството не се нуждае от филтри за еднократна употреба.
Аерозолите се разделят с помощта на неръждаема стомана и отделяща ламела. Устройството се доставя като компактен блок с вентилатор за незабавно свързване. Ние доставяме филтрите с вградено електрическо табло за възможност за управление на скоростта на вентилатора. Ние снабдяваме устройството с всмукване както отляво, така и отдясно. Дъното е проектирано като водонепропусклив маслена шахта с дюза за свързване на отделения маркуч за източване на емулсия. Всички филтърни касети могат да се почистват и не е необходимо да се използват касети за еднократна употреба. Механичните мъгляви сепаратори могат да се използват в CNC обработващи центрове като локално извличане, в емулсионно охладени шлайфмашини и в многомашинни сглобки като централно извличане.

Извличане на маслена мъгла и аерозоли

Електростатични маслени сепаратори


Устройствата са проектирани да отделят маслени мъглявини, генерирани по време на обработката. Принципът на отделяне на маслените капчици от въздуха е механичен и електростатичен. Аерозолите се разделят с помощта на неръждаема стомана, отделяща ламела и електрофилтър. Устройството се доставя като компактен блок с вентилатор за незабавно свързване. Двигателят се управлява по електронен път с безстепенен контрол на скоростта за всмукателна мощност до 1400 m³/h. Всички филтри, включително електростатичния блок, могат да се почистват и не е необходимо да се използват филтри за еднократна употреба. Електростатичните сепаратори на маслена мъгла могат да се използват на всички металообработващи машини, където се използва маслено охлаждане на детайла. За CNC обработващи центрове като локално извличане, за маслено охладени шлайфмашини, за набор от няколко металообработващи машини като централно извличане.

Свържете се с нас

Хайде да работим заедно


Ако планирате да внедрите система за извличане на маслена мъгла или аерозолни пари, ние ви предлагаме сътрудничество в проектирането на системата, разработването на проектна документация, производството и изпълнението на всички компоненти, включително електрически връзки и контрол на системата. Ще се радваме, ако се свържете с нас.