Приложение

Екстракция при рязане на алуминий

Екстракция при рязане на алуминий

При рязане на алуминий с триони се получава голямо количество алуминиеви стърготини. При високоефективните автоматични машини за рязане обемът на алуминиевите дървени стърготини е толкова голям, че не е възможно тези дървени стърготини да бъдат отстранени ръчно от машината поради ефективно производство, а отстраняването им се решава чрез системи за екстракция. Системата за екстракция осигурява постоянна тяга в екстракционната тръба, така че алуминиевите стърготини да не се утаяват вътре в машината и в екстракционната тръба. Филтриращата система е снабдена с голяма сепарационна камера, която изпълнява функцията на междинно съхранение на извлечени дървени стърготини.

Всмукателната система е проектирана да бъде устойчива на въздействието на всмуканата охлаждаща емулсия. Препоръчваме изходът на филтрирания въздух да се извежда извън зоната на производствената зала, но когато се използва вторичната степен на филтриране, е възможно да се върне филтрираният въздух обратно в зоната на залата. Всмукателната тръба трябва да бъде гладка, свързана с фланци, така че стърготините да не се хващат от острите върхове на нитове или самонарезни винтове.
Екстракция при рязане на алуминий

Алуминиеви стърготини и техните характеристики


Въпреки че алуминиевият материал, както и прахът са силно експлозивни, при рязането на алуминиевия материал количеството отделен алуминиев прах е само малко количество, а останалата част от аспирираните отпадъци се състои от големи алуминиеви стърготини. Поради тази причина не е необходимо да се решава системата за извличане във версията за извличане на експлозивен прах. Уловената смес от дървени стърготини не образува експлозивна смес с въздух. Алуминиевите стърготини са склонни да се слепват и да образуват арки при допир. Отделените отпадъци са много обемисти и с ниско специфично тегло. За уплътняване на дървени стърготини е възможно да се монтира преса за брикетиране под филтърния блок, която компресира обемисти дървени стърготини в уплътнени алуминиеви брикети.

Екстракция при рязане на алуминий

Филтър за извличане на режещи алуминиеви профили


Филтриращата единица е оборудвана с голяма камера за предварително разделяне с обем от 0,7 до 1,5 м3, в зависимост от всмукателната мощност и предположението за количеството на извлечените дървени стърготини. Устройството за филтриране е оборудвано с два етапа на филтриране. Първи етап на филтриране Филтриращите материали са гладки текстилни филтърни маркучи или филтърни мултикапи. Вторият етап на филтриране се състои от хепафилтър, който служи за улавяне на маслени частици от аспирираната охлаждаща емулсия. Първият етап на филтрация е оборудван с регенерация с помощта на вибриращ двигател. Филтърният блок е оборудван с вграден изпускателен вентилатор. Мощността на вентилатора се контролира в режим старт и стоп. Управлението на смукателния блок е електрически свързано с разделителната машина.

Свържете се с нас

Хайде да работим заедно


Ако се занимавате с покупка на автоматична машина за рязане на алуминиеви профили, ще се радваме да ви предложим нашия опит в изпълнението на добив на алуминиеви дървени стърготини, проектна документация или внедряване на система за екстракция с помощта на нашите собствени филтърни блокове. Ще се радваме, ако се свържете с нас.